sårskift

sårskift

søndag 5. mars 2017

Malawi er et vakkert land!

Det er så fantastisk natur her at det knapt kan forklarast. Det er vakre fjell og frodige daler. Malawi er eit land som må opplevast. No er det regntid, og det er sjølvsagt forklaringa på alt det grøne. Og i følgje dei som har vore her i tørketida kan ein knapt forestilla seg korleis det kjem til å sjå ut då når alt vert tørt og sandete. Kontrasten vert nok stor.

Etter berre 2 veker her har me allereie hatt moglegheiten til å reise litt rundt, og her kjem litt bilete:

Her er Likhubula Falls i Mulanje massivet. Veldig deilig å bade der :) 


Her er me på veg opp til Likhubula. Mulanjemassivet er ein monolitt. Innanfor geologien betyr det ein formasjon eller eit fjell som består av ein enkel massiv stein eller ei klippe. Den stig opp utan noko anna fjell rundt seg. Me var på ca 950 moh (trur eg...), men den høgste toppen her er 3002 moh. Det er fleire hytter i fjellet ein kan bu på og mange toppar å bestige. Eg håpar at eg får muligheten til å ta nokre fjelturar opp dit i løpet av dei neste månadane. 


Det blir nokre kilometer i bil.... Her cruiser me rundt i 4-hjulstrekkeren vår, ein Toyota Land Cruiser frå 1998! 


Blandt anna så har me cruisa heile vegen til Lake Malawi. Dit kjem me nok heilt sikkert til å reise fleire gonger og! Skikkelig fint der :) 
Lake Malawi er plassert mellom Malawi, Tanzania og Mozambique. Den er niande størst i verda og tredje størst og ant djupast i Afrika. Total oveflate på innsjøen er 29,600 kvadratkilometer. 

Her er me på båttur og "mater" fiskeørn. Du ser ørnen midt i biletet som tek med seg ein fisk guiden vår kasta ut til den. 

Vatnet var krystallklart! Det er ein spesiell type fisk i Lake Malawi som kallast for Ciklider. Det er mange som har desse som akvariefisk. Me hadde eit lite stopp på ei øy der me snorkla litt saman med desse fiskane. Og det var akkurat som å symje i eit akvarium!!! 

 Her er eg på ei lita øy et par hundre meter frå fastlandet. Det var her me snorkla. 

Kampango-fisk til lunsj. 


1 kommentar:

  1. Så kjekt å sjå Gunn June, Håpar me får anledning til å besøka deg.
    Helsing Pappen

    SvarSlett