sårskift

sårskift

torsdag 19. september 2013

Fakta om....

Republikken Kongo!!! Eller Kongo-Brazzaville som landet og er kjent som. 

Tenkte eg skulle komme med litt info om landet eg er i. Eg har plukke ut det eg synest er viktigast, så slepp du å lese deg gjennom heile artikkelen på wikipedia ;)

Kart over Kongo kan du sjå i eit inlegg frå juni, det tar så lang tid å laste opp bilete her, så droppar å laste opp et nytt! Men landet litt altså i sentral-Afrika og grenser til Den Demokratiske republikken Kongo (DRC), Gabon, Kamerun, Den sentral afrikanske republikk og Angola (berre ein liten flik som har sneke seg inn mellom kongo og DRC. Det er (som namnet tilseier) ein republikk og har ca 4,4 millionar inbyggjarar. Det offisielle språket her er fransk og dei fleste forstår dette, men mange snakkar og Kituba og Lingala. Og i Pointe Noire (der eg held til) forstår særs mange noko Engelsk. Det har vore fransk koloni, men sidan 1960 har dei hatt sitt eige styre. 

På FN's HDI (human development index) ligg Kongo-Brazzaville på 142. plass av 187. Norge er, som vanleg, nr 1. Sierra Leone er nr 177 og Togo er nr 159. Så samanlikna med dei landa eg har vore i før, så ligg dei ganske bra an. Det ser me og tydeleg på infrastrukturen i landet, dei har mellom anna innanriks flytrafikk(!!!), toglinje(!!!!) og bra organisert trafikksystem med trafikkreglar og skilt og alt som høyrer med. Pointe Noire er nok og den byen i landet som er "finast" då det er mykje oljeindustri her og turisme. Det er og den reinaste og ryddigaste Afrikanske byen eg har vore i. Det er mellom anna ikkje lov å selja plastposar her for å forhindre forsøpling. Så ein må ta med eige handlenett på shopping :) 

Her ser de kor lite søppel det er på gata! 

I helga skal eg reise ut av byen, og det gler eg meg til. Skal passe på å ta med meg kamera, slik at eg kan leggje ut litt fleire bilete. 

Ellers så kan eg framleis ikkje melde om så mykje sol. Det er stort sett skya ver her, og me går mot våtare tider. Men varmare skal det bli! 

2 kommentarer:

 1. Hei jentå mi.
  Kjekkt med oppdateringar, eg er jamt innom og sjekkar.
  Du må vara forsiktige når du skal ut på tur. Håpa det blir ein kjekk tur.
  Kjempeglad i deg.
  Stor knip frå mamma

  SvarSlett
 2. tjena frøken!
  Bra m litt updates!
  Håper du får et bra opphold

  større knip
  Elling

  SvarSlett