sårskift

sårskift

tirsdag 25. april 2017

Dyrene i Afrika

Plutselig så gikk tida veldig fort her. Og bloggen blei litt neglisjert. Men nå kjem det endelig litt oppdatering.
Men me har i allefall gjort ganske mykje forskjellig sidan sist. Mellom anna så har me vore på safari i Majete og på game drive på Game Heaven. I Majete kjørte me sjølv i vår eigen LandRover.

Her er bilete av oss foran bilen midt i parken:


Me var heldige, og fekk sjå ganske mange dyr i parken. Her er min favoritt, flodhestene :)
Bileta er lånt av Line (kollega, sambuar og hobbyfotograf):Me såg og elefantar:

Litt på avstand, men dog!


Og mange ulike artar av antolopedyr:

Naturen der er det heller ikkje noko å seie på:

Majete er ein stor nasjonalpark i Malawi og ein kan finne "The Big 5" der. Akkurat denne tida på året er det litt for mykje vatn og litt for tett skogsvekst til at me fekk sett dei. Men no når tørketida er i gang så vil sjangsen verte større utover for å kunne spotte fleire dyr der.


Game Haven er ikkje ein nasjonalpark, men det er ein slags gigantisk dyrepark, eller reservat, der dyra går fritt innanfor eit inngjerna område. Der var det ikkje lov å kjøre sjølv, men me kjørte ei rute samen med guide i ein open safaribil.
Her er den:


Det var og råd å komme svært nært dyra der, då dei er vande med besøk:Og det er ein av ganske få stader i Malawi ein kan sjå giraffar:Me traff Zebraer på kloss hold: 

Det er fine fargar no om dagen når alt framleis er grønt og friskt:


Me traff blue waterbuck: Her er me saman med guide og sjåfør: Kan elles melde om at livet i Malawi er fint, men det begynner å bli litt kaldt! Har vore fleire dagar der temperaturen ikkje eingong er over 20 grader på dagtid. Høyrest kanskje ikkje så ille ut, men her opplevest det som veldig kaldt. Det triste er at me går inn i den kalde tida på året, så eg må vel berre innsjå at det er slik det kjem til å vere framover!

Skal prøve å ikkje la det gå så alt for lenge til neste innlegg :) 

1 kommentar:

  1. Så kjekt å lese. Ikkje la det bli så lenge til neste innlegg �� klem fra mamma

    SvarSlett